Kuracie srdiečka s krúpami a slepé kura

Celkové hodnotenie:
Rating starRating starRating starRating starRating star
 Tvoje hodnotenie:
Prihlás sa !
   
Kuracie srdiečka s krúpami a slepé kura
Hlavné jedlo z kuracích sŕdc v kotlíku a dva prílohy: krúpy a slepé kura.


Postup prípravy:


Kuracie srdiečka zbavíme zrazenín a dlhých žíl. Dáme do misky s olejom, soľou, čmk, mletou sladkou paprikou, gulašovým korením a pretlačeným cesnakom.


V tejto marináde necháme srdiečka aspoň 12 hodín.


V kotlíku na slanine popražíme nadrobno nakrájanú cibuľku.


Pridáme marinované kuracie srdiečka.


Zalejeme vodou a dusíme do mäkka.


Mäkké srdiečka zahustíme nastrúhaným surovým zemiakom a dochutíme koreninami.


Odstavíme.


Do misky rozhabarkujeme 3-4 vajíčka. Pridáme na kocky nakrájanú údenú slaninu, nadrobno nakrájanú cibuľu, cesnak, dochutíme čmk a soľou. Pridáme strúhanku a múku, všetko tak, aby sme mali polotuhé cesto.


Rukami namočenými vo vode vyrábame guľky vo veľkosti pingpongovej loptičky. Vkladáme ich do vriacej vody a vyberáme keď vyplávajú na povrch.


Opláchnuté krúpy popražíme na opraženej cibuľke.


Slepé kura a krúpy varíme zároveň.


Necháme odkvapkať cez sito a podávame ako prílohu.

Game info
Dátum pridania:
19-01-2016

139 x zobrazené Kuracie srdiečka s krúpami a slepé kura

Najhľadanejšie tagy k tomuto príspevku: žiadne
Komentáre členov
Prihlás sa pre pridanie komentára
Komentáre na facebook