Ostro-kyslá polievka

Celkové hodnotenie:
Rating starRating starRating starRating starRating star
 Tvoje hodnotenie:
Prihlás sa !
   
Ostro-kyslá polievka
Čínska ostrokyslá polievka známa zo skoro každého ázijského - vietnamského bistra či reštaurácie, známa aj ako vietnamská alebo pekingská polievka. Ale je tu malá zmena - my sme ju pripravili na ohni v kotlíku.


Postup prípravy:


Na oleji popražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, ku ktorej neskôr pridáme nastrúhanú mrkvu. Všetko to zalejeme potrebným množstvom vody a varíme.


Pridáme vopred namočené, nadrobno nakrájané sušené huby a masox. Ochutíme čiernym mletým korením a soľou.


Vložíme na malé kúsky nakrájané kuracie prsia a tofu syr. Varíme cca 20 - 30 minút.


V studenej vode rozmiešame solamyl, ktorým zahusťujeme polievku. Rozšľahame 1 - 2 vajíčka a vlievame do polievky tak, aby neostali veľké kusy.


Keď už polievka zhustne dochutíme ju sójovou omáčkou, octom a posekanou čili papričkou. Čínska ostro-kyslá polievka je hotová. Podávame.

Game info
Dátum pridania:
19-01-2016

334 x zobrazené Ostro-kyslá polievka

Najhľadanejšie tagy k tomuto príspevku: žiadne
Komentáre členov
Prihlás sa pre pridanie komentára
Komentáre na facebook